Stor fremgang i antallet af ansøgere til farmaceutuddannelsen på SUND – Københavns Universitet

PharmaSchool > Nyheder > Stor fremgang i antall...

29. juli 2015

Stor fremgang i antallet af ansøgere til farmaceutuddannelsen på SUND

Farmaceutuddannelsen har i år oplevet en rekord stor søgning på i alt 649 ansøgere. Det er en stigning på 12,1% i forhold til sidste år. Også antallet af 1. prioritetsansøgere er steget markant til i alt 263, hvilket er en stigning på 23,5%.

Det er særdeles glædeligt, at så mange har søgt om optagelse, så uddannelsens 230 pladser kan blive fyldt med dygtige og motiverede studerende.

Arbejdsmarkedet har været gunstigt for farmaceuter i mange år. De er som lægemiddeleksperter eftertragtede mange steder; fx i medicinalindustrien, på apoteker og hospitaler, i den kemiske industri, Sundhedsstyrelsen og andre offentlige styrelser samt på universiteter som undervisere og forskere.

Ved studiestarten d. 1 september tages hul på en helt ny studieordning for farmaceutuddannelsen, som har været i støbeskeen længe. Det betyder blandt andet større integration af de mange fagdiscipliner som kendetegner farmaceutuddannelsen og valgfrihed på det sidste halvår af bacheloruddannelsen, som også indebærer mulighed for udlandsophold, hvilket tidligere var forbeholdt kandidatstuderende.

Se optagelsesstatistikken for Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet her.